Edytuj nagłówek
Wydział Inżynierii i Ekonomii

W dniu 11 października studenci II roku kierunku Rolnictwo w ramach przedmiotu Podstawy ogrodnictwa, uczestniczyli w zajęciach praktycznych, które odbyły się w przedsiębiorstwie Green Crops.

Zajęcia praktyczne przeprowadził Dyrektor Green Crops Pan Krzysztof Różycki. Green Crops jest jednym z największych producentów świeżych warzyw w Polsce i Europie Środkowo-Wschodniej. Specjalizuje się w uprawie sałat, endywii, szpinaku, selerów naciowych. Firma prowadzi zarówno gospodarstwo ekologiczne, jak i konwencjonalne, z powodzeniem przenosząc praktyki EKO do standardowej produkcji. Jest doskonałym przykładem zrównoważonego podejścia do nowoczesnego rolnictwa.
Podczas wizyty Studenci mieli okazję: zapoznać się z nowoczesnym parkiem maszynowym stosowanym w wielkopowierzchniowej uprawie warzyw, poszerzyć wiedzę dotyczącą technologii uprawy warzyw, - zapoznać się z warunkami uprawy warzyw w warunkach polowych oraz ziół w tunelach.
Dziękujemy za serdeczne przyjęcie, przekazaną wiedzę oraz możliwość poznania nowoczesnych praktyk rolniczych.