Moderatorzy seminarium:dr Ewa Wiśniewska i doc. dr inż. Robert Rudziński poprowadzili Seminarium w dwóch panelach tematycznych. Zgromadzeni studenci i inne osoby wysłuchali wystąpień będących dorobkiem naukowym i efektami ich pracy w ramach Kół naukowych naszej Uczelni oraz zaproszonych gości. Na zakończenie Pan Prorektor podsumował wyniki tegorocznego seminarium, podziękował studentom za merytoryczne wystąpienia i wysoki poziom prezentacji. Organizatorzy spotkania – Prorektor dr inż. Grzegorz Koc oraz Przewodniczący Samorząd Studentów podkreślili duże zaangażowanie kół naukowych w zaprezentowanie swojego dorobku.
Podczas seminarium prezentowany był punkt informacyjno promocyjny i pokaz produktów wysokiej jakości w tym posiadających znak „Poznaj Zdrową Żywność”. Seminarium cieszyło się dużym zainteresowaniem studentów wszystkich kierunków naszej Uczelni i zaproszonej młodzieży szkół ponadgimnazjalnych.